Військові - не раби!

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації.

“Да паслєднєго укрАінца», оце усе.

Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовослужбовців зі служби.

демобілізація – переведення збройних сил і господарства країни з воєнного стану на мирний після завершення війни або внаслідок мирного розв'язання конфліктної ситуації, яка зумовила необхідність мобілізації. Здійснюється шляхом розформування військових частин, з'єднань і об'єднань, штабів, установ, допоміжних підрозділів, звільнення у запас надлишкового особового складу.

Демобілізація — процес, зворотний процесу мобілізації.

А от звільнення зі злужби – це право і можливість для кожного військовослужбовця залишити службу за певних умов.

От останнє – цілком можливе і потрібне.

«Європейська Солідарність» давно подала відповідний законопроект – #11162.

Проект передбачає можливість для військовослужбовця звільнитись через 36 місяців служби, якщо 18 з них він/вона був зазначений у бойових розпорядженнях.

«Просимо підтримати і проголосувати» (с)

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

План "Потужні потуги"

неділя, 1 вересень 2024, 9:51

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...

Час дієвих рішень

вівторок, 13 серпень 2024, 11:49

Для порятунку країни треба рішучі дії - а не видимість дій. Дедалі частіше говорять, що війна з росією триватиме до виснаження. Героїчні рейди, наукові винаходи – усе це посилює наші позиції. Але Перемога – не завтра. Щоб виснажилась росія, Україні тре...