Серіальні інстинкти

Знаєте, що найбільше тривожить у новинах про рейд ТЦК на концерт «Океану Ельзи», а найбільше – в реакції на них?

Серіальні інстинкти.

Точковою дією зачіплено резонансну, знакову тему. Майстерно спровоковано розкол аудиторії. Тема підживлюється фотожабами і вкидами з усіх боків.

За цим усім – забуто втрату Вугледару. Фактично пропущено критичну ситуацію на Курщині. Майже ніхто не говорить про корені проблеми з мобілізацією.

Зеленський і його ОПа – як би ні до чого.

Режисерська і сценарна група завжди поза кадром.

Але війна іде в реалі. І проблеми треба вирішувати в реалі. Бо масове талановите відволікання уваги суспільства створює ілюзію, ніби на проблеми можна не зважати. Люди ж зайняті. Люди дивляться серіал і реагують, як належить таргетним групам глядачів.

Тому про мобілізацію подумаємо завтра. А сьогодні повернемо фінансування дорожнього фонду та захистимо гральний бізнес від оподаткування. Бо сценарній групі це цікавіше.

От тільки росіянам байдуже на серіали. Вони мають свій сценарій – завоювання України. І реалізовують його. Серіальні інстинкти їм у тому дуже допомагають – бо знижують гостроту сприйняття проблем і уповільнюють реакцію на них. Тим більше, що багато з серіальних прийомчиків – їх же розробка.

Треба дивитись крізь машкару. В новинах шукати те, від чого відволікають серіали. І вимагати від «слуг» вирішувати справжні проблеми. Поки тримається Армія. Поки не стало надто пізно



Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

Серіальні інстинкти

понеділок, 14 жовтень 2024, 8:27

Знаєте, що найбільше тривожить у новинах про рейд ТЦК на концерт «Океану Ельзи», а найбільше – в реакції на них? Серіальні інстинкти. Точковою дією зачіплено резонансну, знакову тему. Майстерно спровоковано розкол аудиторії. Тема підживлюється фотожаба...

"А що б ви зробили"?.. Для мобілізації

субота, 12 жовтень 2024, 22:01

Питання мобілізації, актуальне з лютого 2022-го, для зеленої влади стало проблемою. А для країни стало одним із питань виживання. Що б зробив Уряд нац'єдності/порятунку, щоб урятувати країну? Мобілізація стає проблемою, а відтак –завданням номер 1 для ...