Прихильники московської церкви нервують: Хто і як захищає РПЦ в Україні

Мірою того, як кількість підписів за розгляд законопроекту про заборону московської церкви наближається до необхідної для прийняття рішення, прихильники рпц в Україні нервують.

Нервуючи, здають себе з потрохами – хоч, певне, їм здається, що вони виявляють виняткову хитрість. Публікують статті, які потім можна буде використовувати на курсах протидії маніпуляціям як тестовий матеріал.

Приклад – на ілюстрації.


Тут усе:

  • Відверта брехня – про те, що проект про заборону московської церкви "практично забороняє УПЦ". Ну, тут ви геть підставили замовника: якщо УПЦ – не мп, тож нічого боятись. Але ж таки мп – "перебуває в єдності з православ'ям через московську церкву", за грамотою патріарха Алексія. Однак закон не про "заборону", а про вибір, який доведеться зробити. Ви з Богом і Україною – чи з єресиархом кирилом і путінською московією.
  • Неприховане лизоблюдство: "найвідоміший адвокат Амстердама". "Найвідомішим" його зробила робота з новінськими і захист рпц в Україні. Чи подякує він згодом за таку "відомість" – буде зрозуміло вже незабаром.
  • Спроба грати на страхах Зеленського і його офісу: "проект вигідний Порошенку". Проект вигідний Україні – бо відрубує потужне і "найвідоміше", в термінологіях статті, щупальце "русского міра". Тому Порошенко і "Європейська Солідарність" його підтримують.

А хто не підтримує – певне, хоче зберегти в Україні те щупальце… там ще багато всякого. Але подібні публікації мають і свою користь. Ті, хто виступає проти заборони московської церкви, можуть оцінити якість аргументів. І ще раз подумати, на чий бік вони стають. І чи воно того варте.

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

Україна "надто корумпована, щоб вступити до НАТО"

середа, 3 липень 2024, 20:00

Це – слова із заголовку впливової «The Telegraph». З підписом, що це – великий удар по президентові Зеленському. Можна скільки завгодно заперечувати і обурюватись. Можна вигукувати: «А самі!» і навіть наводити приклади корупції в країнах-членах НАТО. ...

Прихильники московської церкви нервують: Хто і як захищає РПЦ в Україні

вівторок, 2 липень 2024, 8:56

Мірою того, як кількість підписів за розгляд законопроекту про заборону московської церкви наближається до необхідної для прийняття рішення, прихильники рпц в Україні нервують. Нервуючи, здають себе з потрохами – хоч, певне, їм здається, що вони виявля...