​І знову про свободу слова

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл.

Як завжди, з енергією, вартою кращого застосування.

То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. Процедура ніби й стандартна – але чому саме зараз? Ще й демонстративним повідомленням?

То телеграм-обслуга президентського офісу зчинила галас навколо російських маневрів у російському телеграмі. Звинувачуючи в усіх гріхах тих, хто прагне позбутися анонімності в телеграмі. Адже саме анонімність дозволяє офісним мудрагелям безкарно «мочити» опонентів – тут з російськими шавками повна спільність методів.

То офісний радник Лещенко договорився до того, що хто проти «марафону» – той російський іпсот.

Ага. А хто не вірує в зе-геній і Єрмака, пророка його – той єретик.
… а між тим, зацькована і старанно перетворювана владою на «токсичну» тема свободи слова – насправді абсолютно необхідна для Перемоги.
Бо за часів повномасштабного вторгнення журналісти добре вивчили три «не» українського законодавства:
- не показувати бойову роботу;
- не показувати розташування наших військових;
- не показувати пересування наших військових.
Саме такі обмеження накладає на свободу слова закон. Нагадаю: за Конституцією цензура в Україні заборонена. Хоч політична, хоч військова. Але Закон може накладати обмеження на поширення інформації – що і зроблено запровадженням «трьох «не»».
До речі, це якраз телеграм-аноніми часто грішать порушенням цих обмежень – через безкарність.
Вони ж часто якраз повторюють і поширюють російську гидоту, якщо це вигідно замовникам. І точно слідують російським лекалам зневаження, ненависті і розколу.
Натомість свобода слова, з урахуванням названих обмежень – якраз і сприяє Перемозі. Бо дозволяє виявляти недоліки і змушувати владу їх виправляти.

Зокрема тому, історично, демократії воюють краще за диктатури. Це треба памʼятати.

Опублікував: Ростислав Павленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 18:38

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Телевізійні уроки дипломатії

середа, 15 травень 2024, 20:00

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. . Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. . Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипл...