Вимушений шлях Фенікса

21 квітня 2019 року я написав, що Україна «зловила» феномен, який траплявся і у наших сусідів (нині членів ЄС і НАТО).


Лідери і політичні сили, які домоглись фактичної незалежності або найбільше для неї зробили, проводили країну через вогонь і страждання. А коли на горизонті уже піднімалися обриси омріяної країни мрії – більшість суспільства втомлювалась чекати і йшла за солодкими обіцянками «простих» рішень.


Практично скрізь омани і примари розвіювались дуже швидко – і дорослі повертались, аби довершити почате. Часто, до речі, в коаліції із притомною частиною тих, хто обіцяв людям казку – але подорослішав від зіткнення з реальністю.


Так було б і в Україні. Аби не росія – не легковажіння загрозою тими, хто ішов «договоріться посрєдінє» і відтак шукав «мир у очах», а не гроші на ракетні програми.


Нині Україна у вогні. Кінця-краю цьому не видео.


Образ, який втім дає надію, – це Фенікс. Птах, який з вогню і попелу відроджувався. Наше завдання – забезпечити таке відродження Україні. І зірвати спроби ворога змішати нас з попелом.


Україна буде. Всупереч, якщо потрібно.


Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 15:52

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. . То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. П...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....