Уроки з проваленої атаки

Світові медіа з посиланням на ізраїльських військових повідомляють, що Іран-таки запустив зі своєї території безпілотники в бік Ізраїлю.
Нам надто добре відомо, що було далі: кілька годин відстеження повітряних цілей, далі робота ППО…

Це маніакальне загострення в Осі зла має бути використане Україною для прискорення отримання допомоги. Так, саме в контексті атаки на Ізраїль. Бо Вісь зла і хаосу – єдина, і діє скоординовано.

Провідним демократіям час нагадати, що вони – за добро і порядок, але порядок сам себе не зробить.

Часто пишу: аби Захід захищав нас як своїх – треба стати своїми.

А це не про хриплі відосики, моралізаторство і обрАзи на партнерів.
Це про демократію, рівність перед законом, і здатність забути про політичну ревність і спрямування потоків хоча б у часи загрози життю країни.

Як іще цю думку доносити до Банкової?? Хочете, щоб до вас ставились як до дорослих – так будьте дорослими. А не зухвалими підлітками в кабіні літака

І ще одне спостереження.

99% знищених Ізраїлем і союзниками цілей – це не лише професійна робота пілотів і операторів ППО. Це також демонстрація перспектив війни «всесильної» росії із «слабеньким» Заходом.

Технологічна прірва між росією і Заходом дозволяє Заходу бути самовпевненим.

Тому, замість самозаколисування про «ми захищаємо світ!» (насправді – ні) і спроб трансляції самозаколисування назовні (спроб марних і шкідливих), Україні треба переходити до раціональних кроків використання власних ресурсів і ефективної дипломатії, щоб отримати допомогу від Заходу.

Про уряд національної єдності і порятунку не нагадував ще?
Саме час.

Скрін із Fb-сторінки Віталія Пекаря

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 15:52

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. . То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. П...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....