Соціальна ненависть як зброя проти України

Маніпуляції у соцмережах і ЗМІ породжують розкол суспільства. Для перемоги потрібно спрямувати всю енергію суспільства на опір окупантам, а не на розкол і сварки


«Генеральний секретаріат тому «генеральний», що там генерали сидять».

«Більшовики – бо хочуть для народу як можна більше».

«Простим українцям і росіянам нічого ділити. То багатії нас розсварюють, щоб багатства зберегти».


Трохи більше 100 років тому подібні дурниці вірусно поширювались, і дуже допомогли російським більшовикам здолати Україну. А далі були Голодомор, гулаг, гибель на фронтах за москву.

У модернізованому вигляді рашисти запускають їх і зараз.

Начебто це не путін – а «мироїди» (багатії, командири, депутати) – в усьому винні. Подібна маячня вкидається рашистами масово, за геббельсівським принципом: щоб у брехню повірили, вона має якнайчастіше повторюватись. Тож і вилазить з кожної праски оте «бідний плаче, багач скаче» в асортименті.

Влада в Україні, на жаль, також бавиться з цим вогнем. Намагаючись відвернути від себе народний гнів, підставляють громадянам інші обʼєкти для ненависті. Фактично, підіграючи росіянам.

І це дуже небезпечно.

Розділення суспільства завжди означає поразку. А поразка – це смерть для активних (Буча – яскравий тому приклад). Для інших же – животіння і примус до участі в подальших авантюрах кремля. Мешканці тимчасово окупованих територій добре знають, що рашисти не панькаються, і мобілізація там відбувається із жорстокою ретельністю.

Із соціальною ненавистю треба боротися. Замість тицяння пальцями і знецінення військового командування, політиків, депутатів, підприємців – треба виявляти і карати конкретних порушників. Забезпечити контроль над управлінням і закупівлями так, щоб змагання між політиками робило цей контроль ефективним. Розʼяснювати медійно, що ворог – це путін і рашисти, і саме проти них треба спрямовувати енергію і зусилля.

Але зміни такого рівня потребують змін у стилі керівництва. Потрібний професійний Уряд національної єдності, незалежний від Банкової. Він потрібен ще й тому, бо інстинкти 5-6 менеджерів і Зеленського з Єрмаком штовхають їх на використання соціальної ненависті. А це на шкоду Україні.

Вони її використовували для здобуття влади, дурячи громадян. Їхні менеджери телеграм-каналів і зараз використовують її для знецінення всіх, кого не люблять «2+(5/6)». На радість рашистам.

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

Соціальна ненависть як зброя проти України

неділя, 22 вересень 2024, 13:16

Маніпуляції у соцмережах і ЗМІ породжують розкол суспільства. Для перемоги потрібно спрямувати всю енергію суспільства на опір окупантам, а не на розкол і сварки. «Генеральний секретаріат тому «генеральний», що там генерали сидять». «Більшовики – бо хо...

План перемоги чи димова завіса?

субота, 21 вересень 2024, 23:05

Шлях до української Перемоги доволі очевидний. . Плани ворога: . путін і його поплічники ставлять на захоплення України грубою силою – масою піхоти при підтримці артилерії та авіації, на тлі ракетно-дронового терору українців. . Вони розраховують вс...