Режим Зеленського швидко перероджується в диктатуру путінського ґатунку: Війну з музеями не вів навіть Янукович

Якщо громадське суспільство не знайде в собі сил об'єднатись в протидії цим тенденціям, невдовзі всіх, хто матиме іншу думку, ніж на Банковій, будуть пробувати запроторити за грати чи вичавити з країни.

Друзі, хочу поділитись своїм виступом в телеефірі "Прямого" щодо зухвалого та привселюдного злочину держиморд Зеленського в Музеї Гончара. Таки дикі, цілеспрямовані дії правлячого режиму щодо прав громадян Україна не бачила від трагічних днів січня-лютого 2014 року. Хіба що крові ще не пролили. Однак журналістів уже побили. З таким зухвалим гвалтуванням Конституції режиму вже недалеко до ексклюзивних глядачів Зеленського на концертах перед Януковичем і його високими московськими гостями.

"Вчора було продемонстровано, що друзям і виконавцям волі президента – все, а ворогам – навіть не закон, а сваволя. І особисте розуміння гарантом того, що можна наказати ДБР порушувати закон, вибивати двері в музей. Знаєте, до такого не опускався навіть Янукович. Тобто війна з музеями, позбавлення директору можливості... шановної людини, яка бачила дуже багато в своєму житті, але, мабуть, не бачила того, що їй не дозволяли ввійти у власне приміщення, за яке вона відповідає", - заявив політик.

"Це все, на жаль, показує, що через або дріб’язковість, або бажання задовольнити свої пристрасті, якусь маніакальну таку захопленість тим, що він має щось там показати Порошенку… можливо, якісь з Путіним у них вже домовленості, – цей, мабуть, комплекс питань призвів до того, що просто доходить до якихось кафкіанських сюжетів, коли спецназ ламає двері в музеї, коли на виставку вриваються, якісь документи викрадають. Тобто ми бачимо справді перетворення України в якусь країну третього світу", - додав Павленко.

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....