Підбір ключів


Сьогодні стартує чергова сесія Палати представників США. Поки невідомо, коли і який проект щодо допомоги Україні розглядатиметься.

Судячи з останніх коментарів і інтервʼю Зеленського і Ко, ними обрана стратегія просити допомогу за логікою «Дайте гроші, а то ми програємо».

З моїх скромних уявлень про психологію американців, це не виграшна стратегія. Суспільство, де культом є успіх і перемога попри все, через здолання труднощів, гидує нитіками.

Набагато ефективніше показувати, як ми долаємо перешкоди і йдемо до мети – і допомога потрібна для перемоги.
Тут можна зіграти на стереотипах. Раз росіяни розповідають про «корумпованість» і «неефективність» України – мусимо показати, як долаємо корупцію і неефективність.

Уряд національної єдності і порятунку – цілком може стати тим good news, хорошими новинами, які перебʼють аргументи скептиків і викличуть захоплення у обивателя. А за ним – і у конгресменів.

«Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто боєць – той здобуває світ» (с)

Але долати треба не тільки ворога, а й самих себе. Так і перемагають, навіть у дуже тяжких умовах

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

​І знову про свободу слова

вівторок, 30 квітень 2024, 15:52

Після включення Держдепом США питання свободи слова до проблемних в Україні – спостерігаємо якусь нездорову реакцію владних кіл. . То «прокинулись» і надіслали до Ради Європи заяву про обмеження цілої низки прав через запровадження воєнного стану. П...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....