Не ховайтесь за людей!

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg".

Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка.

Мовляв, для зміни української території потрібно… спитати думку українців.

Ідея не відкидається загалом. Лише проводиться (традиційно для Зеленського, через західні ЗМІ) тема «треба спитати в людей».

Накладаючи це на зливу версій і коментарів про «переговори» і «перемирʼя», різні проекти, які росія, словами її топ-злочинців, «передавала Заходу», вимальовується неприглядний сценарій.

За «кінець війни» за «стамбульськими лекалами» зроблять відповідальними… громадян. Референдум (після «припинення вогню»), «опитування в Дії» чи як вони це провернуть – почуємо незабаром. Коли соціологія покаже, що артпідготовка з просування теми «кінця війни до кінця року» і шельмування військового керівництва дадуться взнаки, і достатня кількість людей на це поведеться.

Тактика не нова, але від того не менш підступна. «Це не ми, це ж люди так захотіли»- часта відмазка популістів.

Щоб не допустити капітуляції – а значить, поновлення війни, як тільки росія оговтається, – необхідно не допустити «присипляння» суспільства.

Зокрема, не допустити перенесення уваги з хворих голів на здорові.

Насамперед – щодо вступу до НАТО. Бо влада має не пояснювати, чому нас «не беруть» – а працювати над тим, щоб взяли. А на час підготовки – дали гарантії безпеки, як Тайваню, Південній Кореї чи Японії. А не «угоди про співпраці в галузі безпеки» чи «консультації в разі потреби».

Обовʼязок влади на чолі з Зеленським – не ховатись за людьми, а знаходити шлях до Перемоги та убезпечення країни.

Або поступитись місцем.

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

Королівство кривих дзеркал

субота, 6 липень 2024, 13:45

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

Не ховайтесь за людей!

п’ятниця, 5 липень 2024, 11:45

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg". Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка. . Мовляв, для зміни української території ...