Мінімум 17 тисяч - це неадекватно: Влада має переглянути розмір штрафу за порушення обмежувальних заходів, - Ростислав Павленко

Деякі заходи всеукраїнського карантину є надмірними, бо приймались похапцем, без належного аналізу світового досвіду. На фоні неподоланого дефіциту медичних масок та захисних рукавичок, запроваджені чинною владою штрафи виглядають ще більш неадекватно

Шановні співвітчизники, однодумці та опоненти, дозвольте процитувати публікацію сайту телеканалу "Прямий", де напередодні виклав кілька думок, котрі хвилюють не мене одного. Прошу ваших коментарів задля обговорення ситуації, що склалася. Все читаю, все враховую, Роситислав Павленко.

"Для уникнення суспільної шкоди, влада має переглянути розмір штрафу за порушення обмежувальних заходів карантину. Про це в ефірі "Прямого" ведучому Миколі Вересню заявив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Ростислав Павленко.

– Що ви хочете переглядати, щоб не було цих зловживань? Які ідеї є в "Європейської солідарності"?

"Тут головне, щоб коронавірус не заліз в мозок і не вийшло так, що за благими намірами буде створено більше перешкод і проблем для людей. Оскільки ми йдемо по дуже складних теренах, фактично "з коліс" – бо влада, на жаль, не має стратегії – мали б приймати рішення на боротьбу з коронавірусом, то деякі заходи треба лагодити по ходу. І якраз питання цих от адміністративних обмежень, а особливо покарання за порушення цих обмежень, – це якраз є прикладом, коли ці речі треба правити. Тому що 17 тисяч гривень за появу без маски – воно важко якось корелюється з суспільною шкодою. Наприклад, якщо за водіння в нетверезому стані 850 гривень штраф, а 17 тисяч гривень за таке, – то, мабуть, це треба диференціювати", - відповів політик.

Павленко звернувся до влади, і закликав її прислуховуватись до опозиції, звичайних людей та експертів, для необхідного корегування карантинних обмежень.

"Потім досить багато питань щодо тих обмежень, які були запроваджені Кабміном. Ми бачили, що у великих містах доходить до сутичок. Очевидно, з одного боку, люди повинні розуміти, що за порушення розумних обмежувальних заходів настане відповідальність. Але, з іншого боку, влада роздає забагато наказів, які просто не можуть бути виконані, або за їх виконанням дуже важко прослідкувати.
Тому ці заходи мали би все-таки зважуватися на адекватність і прийматися рішення відповідно до того, щоб убезпечити людей, а не створити додаткові обмеження, аби створити обмеження. Згадується відомий анекдот "а що робити". Щоб не було "робити аби робити", а щоб були адекватні обмеження. Тому напрацьовуємо ці проєкти. І, власне, тому звертаємося до влади щодо того, щоб цей діалог був постійним, щоб влада чула не тільки себе, але й опозицію, звичайних людей та експертів, і могла корегувати обмежувальні заходи, щоб боротьба йшла з вірусом, а не з простими громадянами", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, 6 квітня набула чинності заборона Кабінету Міністрів на перебування у громадських місцях без маски чи респіратора, без документів, на прогулянки у парках і скверах, на пересування групою більше двох, а людей старше 60 років уряд зобов’язав до самоізоляції на час карантину."

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно