Зміна позиції: Курс на переговори? Саме тому Безугла змішує з брудом військове керівництво держави?

Телеграм-канали повідомляють, ніби Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, заявив про готовність української сторони вести переговори із російською стороною.

А як же рішення РНБО, Указ Президента Зеленського, Постанови Верховної Ради, зрештою?

Нас очікують великі зміни?

… я не прихильник теорій змови. Навпаки, завжди обстоював думку, що «мирні» пропозиції росіян – це омана.

Але в контексті таких заяв багато чого виглядає в іншому світлі.

Нападки офісних помийок на військове керівництво – це не лише потурання політичним ревнощам Зеленського, але й спроба знецінити військових перед «демілітаризацією»?

Спротив забороні діяльності рпц в Україні – не лише побоювання за електорат, але й запобігання перед росіянами, які точно змушуватимуть це рішення скасувати в рамках «денацифікації»?

Зухвала, непрофесійна поведінка у стосунках з партнерами і сусідами – це не просто брак фаху і хисту, але й намагання розсваритися з тими, хто міг би застерегти проти катастрофічних кроків штибу стамбульських?

Атаки на опозицію – не лише звичне поливання брудом опонентів, але й спроба заткнути рота тим у суспільстві, хто здатен протистояти хибному повороту?

Якщо це так – то натхненникам і виконавцям такого сценарію варто прочитати Кримінальний кодекс. Там, де про державну зраду.

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

План "Потужні потуги"

неділя, 1 вересень 2024, 9:51

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...

Час дієвих рішень

вівторок, 13 серпень 2024, 11:49

Для порятунку країни треба рішучі дії - а не видимість дій. Дедалі частіше говорять, що війна з росією триватиме до виснаження. Героїчні рейди, наукові винаходи – усе це посилює наші позиції. Але Перемога – не завтра. Щоб виснажилась росія, Україні тре...