Зарозумілі

"Обійдемось без Порошенка," – цідить актор "95 кварталу", зображуючи чомусь керівника ГУР Буданова.
"Залужний – це менеджер у Президента,"- провіщає радник Єрмака Подоляк, "дивуючись", чому українці сміють обговорювати "ставлення Президента" до "тих чи інших підлеглих".
"Україну можуть представляти на міжнародних майданчиках чотири людини... решта – це туристи, ... не представники українського народу" – каже нове слово в конституційному праві секретар РНБО Данілов.
Випади депутатки Безуглої на адресу військових навіть цитувати не хочеться.
Цей перелік можна продовжувати і далі. Всі ці представники "квартальної влади" на чолі з "5-6 менеджерами", яких після останньої минулорічної прес-конференції Зеленського охрестили "банківською шісткою", найщиріше демонструють захоплення публічними атрибутами влади – без розуміння її суті в демократичній країні.
Їхнє уявлення про владу такі ж оперетково-поверхові, як номери "кварталу". Якщо вони стали до керма – інші мають зникнути, усвідомити свою нікчемність, самознищитись. Не заважати реалізовувати щастя за радянським кліше "я начальнік – ти дурак".
От тільки демократія – це правління народу, а республіка – це спільна (загальна) справа.
І перемога на виборах означає лише, що вам повірили у вашій картинці безхмарного майбутнього. От тільки реалізовувати його треба вміти. А цього не спостерігається.
Бо "до булави ще треба голови".
Вирішення проблем починається із їх усвідомлення. Новини з фронту, із столиць партнерів-союзників, фінансово-економічних показників кричать про необхідність зміни підходів.
Для цього мала б відбутися зустріч Президента з фракціями, формування Уряду єдності (точніше, уже порятунку).
Але цього не буде. Поки смажений півень не дзьобне, "менеджери" переконуватимуть одне одного в своїй геніальності, а українцям будуть згодовувати казочку про те, що найвеличнішим просто усі заважають.

Часу на ігри залишається все менше. Смажений півень гострить дзьоб – але зарозумілі воліють цього не помічати.


Опублікував: Ростислав Павленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Військові - не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...

Зміна позиції: Курс на переговори? Саме тому Безугла змішує з брудом військове керівництво держави?

четвер, 25 липень 2024, 10:00

Телеграм-канали повідомляють, ніби Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, заявив про готовність української сторони вести переговори із російською стороною. . А як же рішення РНБО, Указ Президента Зеленського, Постанови Верховної Ради, зреш...