Ті, що грають із вогнем

Опозиція , демократія, війна і Уряд національної єдності

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов нещодавно скорив нову вершину мислительства і прорік, що в Україні, виявляється, «ніякої опозиції не існує».

Певне, забув, що Україна – країна демократична. І саме тому їй допомагають інші демократії – а не через запальні промови лідерів або колір їхніх кальсон.

Такі заяви дуже погано виглядають на тлі нападів на журналістів (де Ніколов і Бігус – лише останні за часом випадки), відключення каналів (триває без малого два роки), приниження опозиційних політиків, непокараної корупції, тиску на бізнес (з останнього – затримання Ігора Мазепи)…
Такі заяви створюють враження, що усі ці атаки на демократію – свідома і послідовна позиція влади. Це додає аргументів противникам допомоги Україні та путінським агентам впливу.
Виходом могло б стати формування Уряду національної єдності, який покінчив би з політиканством у владі.
Але пан Данілов дає відповідь і на це.


Він заперечив можливість створення такого Уряду – і проголосив, що і так "є кому керувати Україною".
Утім, це він дарма. «Якість» такого «керування» турбує українців усе більше. І ідея Уряду національної єдності набагато популярніша, ніж хочеться вірити владним мудрагелям.
За даними опитування КМІС, у грудні 2023 року З7% українців хотіли б, щоб в Україні створили Уряд національної єдності з більшості фракцій у парламенті, і число таких осіб зростає; 38% ставляться до цієї ідеї нейтрально, в лише 19% – поки що негативно.
Але там, де влада не хоче, вона не чує.
Аж поки не стає надто пізно.
В умовах загроз звідусіль така поведінка – дуже небезпечна гра з вогнем.
До чого приводить ігнорування очевидних загроз і зосередження на боротьбі з опонентами за будь-яку ціну - мало б навчити 24 лютого 2022 року. Тоді Данілов теж багато цікавого і дотепного говорив про владу своїх однопартійців…
От тільки стало зовсім не смішно
Опублікував: Ростислав Павленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Серіальні інстинкти

понеділок, 14 жовтень 2024, 8:27

Знаєте, що найбільше тривожить у новинах про рейд ТЦК на концерт «Океану Ельзи», а найбільше – в реакції на них? Серіальні інстинкти. Точковою дією зачіплено резонансну, знакову тему. Майстерно спровоковано розкол аудиторії. Тема підживлюється фотожаба...

"А що б ви зробили"?.. Для мобілізації

субота, 12 жовтень 2024, 22:01

Питання мобілізації, актуальне з лютого 2022-го, для зеленої влади стало проблемою. А для країни стало одним із питань виживання. Що б зробив Уряд нац'єдності/порятунку, щоб урятувати країну? Мобілізація стає проблемою, а відтак –завданням номер 1 для ...