Про "відпустку Верховної Ради": Є дві конкретні особи, кому українці мають "дякувати" за тривалі перерви під час війни

«Слуги» бояться розголосу... Знайдіть сторінку/акаунт «слуг» у якійсь із соцмереж. І напишіть йому/їй, що думаєте. Це допоможе повернути їх до реальності

Сьогодні (опубліковано 24 липня.- ред ) відчув значення розхожої фрази про «іспанський сором» – коли сам нічого поганого не зробив, а за ситуацію і за інших соромно.

Тому, дивлячись на зливу повідомлень у стрічці про «проклятих депутатів», вирішив усе ж розставити деякі крапки над «і»:

1. Із 24.02.22 Верховна Рада працює у режимі єдиного неперервного засідання. Під час нього формально закриваються і відкриваються чергові сесії, але інші формальні строки не застосовуються.

У цьому сенсі жодних відпусток у Верховній Раді до кінця воєнного стану не передбачено.

АЛЕ

2. Коли саме починаються і закінчуються конкретні засідання, коли і на скільки оголошуються перерви, залежить від двох людей в Раді:

- Голови ВР Стефанчука (зрідка – його першого заступника Корнієнка), який оголошує перерви,

Війна війною, а перерва перервою. Спікер Руслан Стефанчук. Фото Максима Козицького

- і представника «Слуги народу» на Погоджувальній раді (наскільки відомо Патріотам України, таким найчастіше виступає перший заступник голови фракції «Слуга народу» Андрій Мотовиловець).

Андрій Мотовиловець святкує чергову перемогу. Фото: СтопКор

Бо розпорядок роботи ВР – це рішення Погоджувальної. А ці рішення ухвалюються, залежно від формальної кількості членів у кожній фракції чи групі.

Хоча у «слуг» фактичної більшості давно немає (голосує в середньому 170-180 їхніх членів), формально їх усе ще більше 226. На цій підставі представник «слуг» на Погоджувальній фактично одноосібно визначає, які питання розглядатимуться, і як та коли збиратиметься Рада на продовження отого формально безперервного засідання на час воєнного стану.

От і виходить: формальної відпустки немає, але «слугам» дуже її бракує. Тож і визначають рішення Погоджувальної про тривалі перерви.

Нинішня (оголошена напередодні, 23 липня,- ред.), приміром, може тривати аж до 20 серпня.

«Європейська Солідарність» ні на які моря не їде. Якщо прочитаєте щось інше у телеграм-каналах та інший помийках президентського офісу – не вірте: це просто брехня. Дуже зручно ховатися за анонімністю російської мережі і лити лайно на опозицію.

Наше – допомога фронту, підготовка до наступних засідань…

І так, ми згодні, що перерва практично у місяць – це неподобство. Закон про заборону діяльності в Україні рпц узагалі ні до чого. Він готовий, його можна поставити на розгляд у будь-який момент.

Якщо ви згодні, що це є неподобством – ви тепер знаєте, до кого адресувати свій гнів.

«Слуги» бояться розголосу. Дуже оглядаються на соціальні мережі. Активно там живуть (Стефанчук вже енергійно доводить, що ніякі це не канікули, а робота така, - ред.).

Тож заклик «Працюй, к..во!», який так проситься до ситуації – цілком міг би «слуг» знайти саме там. Де вони відпочивають від народу.

Знайдіть сторінку/акаунт «слуг» у якійсь із соцмереж. І напишіть йому/їй, що думаєте. Це більше допоможе повернути їх до реальності, ніж гнів усередині наших «бульбашок».

Опублікував: Ростислав Павленко

Інші публікації автора

План "Потужні потуги"

неділя, 1 вересень 2024, 9:51

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...

Час дієвих рішень

вівторок, 13 серпень 2024, 11:49

Для порятунку країни треба рішучі дії - а не видимість дій. Дедалі частіше говорять, що війна з росією триватиме до виснаження. Героїчні рейди, наукові винаходи – усе це посилює наші позиції. Але Перемога – не завтра. Щоб виснажилась росія, Україні тре...