Про фортифікації

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись.

Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов ломанулись. У своїй звичній манері масової навали, не шкодуючи ані припасів, ані техніки, ані живої сили. «За ценой нє стоят».

Відповіддю на це мала б бути фортифікація, масове виробництво/закупівля дронів та боєприпасів, систем РЕБ, навчання і злагодження мобілізованого поповнення під нові умови війни.

У березні цього року ми з колегами відвідали Сумщину, щоб оцінити реальність поза відосіками влади про «потужне фортифікаційництво».

Виявили весь жах ситуації. Фонд Порошенка вклався в будівельну техніку, яка тепер активно працює, і яку влада та визначені нею підрядники чомусь не спромоглися забезпечити у мінімально необхідній кількості.

Однак, замість об'єднати зусилля, зробити роботу над помилками – влада вперто топчеться по граблях.

Коли російський наступ на Харківщині викрив нові-старі проблеми – замість визнання помилок і їх виправлення, владні канали розганяють фото із «чудо-фортифікацією». Закрадається підозра, що таких чудо-фортифікацій кілька таки є- якраз для подібних репортажів (хоча знавці-практики вказали на деякі вади і цих «парадних» укріплень).

Однак ситуація в полі вперто свідчить: суцільної лінії так і не збудовано. І це не становить жодної таємниці для ворога: із супутників, з розвідувальних літаків і бпла він бачить ситуацію як на долоні.

Замість бравурного окозамилювання треба терміново вирішувати питання з рубежами оборони, насиченням їх засобами радіоелектронної боротьби, забезпеченням військ дронами і звичайними боєприпасами.

Знову все з коліс. Знову ціною неймовірних зусиль і, щонайгірше, людських життів.

Яка ж висока ціна невігластва…


Опублікував: Ростислав Павленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Військові - не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...

Зміна позиції: Курс на переговори? Саме тому Безугла змішує з брудом військове керівництво держави?

четвер, 25 липень 2024, 10:00

Телеграм-канали повідомляють, ніби Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, заявив про готовність української сторони вести переговори із російською стороною. . А як же рішення РНБО, Указ Президента Зеленського, Постанови Верховної Ради, зреш...